Als ik maar heel kort heb om te rollen? Wat kan ik dan het beste rollen?

Dit is een vraag die we soms krijgen na een workshop of de eerste één op één sessie. Het leek ons leuk om hier wat dieper op in te gaan. Juist ook voor klanten van de webshop die (nog) niet een training hebben gevolgd. Hieronder een aantal uitgangspunten ter inspiratie.

Het allermooiste zou zijn, dat je 10 tot 20 minuten per dag achtereen besteed aan een rolsessie waarin je de oefeningen doet. Dit levert vaak het beste resultaat.

Voor de proprioceptie (de gps in je lichaam) en het goed kunnen voelen wat er in je lichaam gebeurt, is het een goed idee om alleen met de oefeningen bezig te zijn. Dus geen telefoontjes plegen, nieuws volgen, nagels doen of aandelen verhandelen tijdens het rollen.

Mocht je echter super mega druk zijn? Dan zou je, als het dan echt moet, wel twee dingen tegelijkertijd kunnen proberen te doen. Denk aan je voeten rollen tijdens het tandenpoetsen. Of tijdens het telefoneren op je werk. Doe je dat laatste ook al staand?

Heb je geen blok tijd van 10 tot 20 minuten? Probeer dan door de dag heen hier en daar 2 minuten per oefening te pakken. Dit kan ook weer tijdens het telefoneren of vlak na een koffie pauze. Als je hier wat creatief mee om gaat, maak je er een gewoonte van. Een gezonde gewoonte wel te verstaan.

Het is beter om elke dag een klein beetje te doen, dan één keer in de week heel veel. We gebruiken wel eens de vergelijking dat je beter 1 appel per dag kan eten dan 7 achterelkaar op zondag. Met dat in het achterhoofd valt er vast wel iets te verzinnen.

Sommige cliënten rollen hun benen tijdens het acht uur journaal. Een andere die we vaak horen is voeten rollen tijdens staand telefoneren (thuis of op het werk).

En wat nou als je maar een lichaamsdeel mag rollen en amper tijd hebt? Wat levert dan het beste resultaat. Onze ervaring is dat de voeten rollen hier heel goed werkt. Bindweefsel (fascia) zit door het hele lichaam en staat met elkaar in verbinding. Misschien heb je eerder van ons de analogie van het schaatspak gehoord. Als je ergens iets veranderd, veranderd het ook op andere plaatsen. Door alleen je voeten te rollen pak je direct ook de fascia en de spieren in de benen aan. Dit heeft vaak een positief resultaat naar de rug en de schouders.

Dus een als samenvatting: Doe dagelijks wat. Probeer 10 tot 20 minuten gefocust bezig te zijn. Voeten zijn altijd een goed idee.

Heb je vragen of misschien leuke eigen suggesties? Laat het ons weten!

Leuke pagina? Direct delen via: