Kniepijn

 

Knieklachten & kniepijn 

Klachten van de knie of rondom de knie kunnen vele oorzaken hebben. De klacht kan voortkomen uit een blessure, maar kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld stijfheid van de enkel of verminderde kracht van de bilspieren.

Update je lijf ziet de knie als een schakel van een lange ketting van schakels. De knie kun je zien als schakel tussen de enkel en de heup. Wanneer er in de enkel of de heup verminderde kracht of mobiliteit is, dan compenseert de knie dit. Hierdoor kunnen tal van klachten ontstaan en is de kans op een blessure groter.

Ook het bindweefselsysteem heeft invloed op de knie. Wanneer het bindweefselsysteem gedehydrateerd raakt door te veel, te weinig of  verkeerde bewegingen, dan vermindert de soepelheid van de knie en ontstaan klachten.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage (zelfmassage zoals wij het noemen) met de speciale Tune Up Fitness®-ballen is een zeer effectieve methode om te ontspannen, spierspanning te verminderen en herstelprocessen in het lichaam te bevorderen. Het bindweefselsysteem kan hierdoor gerehydrateerd worden waardoor klachten verdwijnen. Naast de zelfmassage helpt Update je lijf bij het hervinden van kracht en balans. Er wordt een persoonlijk oefenschema opgesteld waardoor de klachten afnemen en het plezier in het bewegen terugkomt.

Mijn aanpak

Ieder lichaam is anders. Update je lijf gaat dan ook over jóuw lijf. De oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jouw behoeften en mogelijkheden. Of je nu achttien of 81 bent.

Update je lijf combineert fasciatherapie, corrigerende bewegingsoefeningen, bindweefselmassage met Tune Up Fitness® ballen, krachttrainingontspannings- en ademhalingstechnieken in laagdrempelige behandelingen en trainingen. 

Tijdens de individuele coaching sessies, workshops en groepslessen oefen je hoe je jezelf kunt masseren met speciale ballen. Deze bindweefselmassage zorgt niet alleen voor ontspanning en verbetering van herstelprocessen in het lijf, maar vermindert ook klachten als spierpijn, ‘spierknopen’ en uitstralingspijn.

Je leert ook hoe je deze technieken thuis kunt inzetten om jezelf te helpen. Door regelmatig te oefenen vermindert je pijn, word je mobieler en kun je bewuster ontspannen. Iedereen kan leren om voor zijn eigen lijf te zorgen, pijn te verminderen en beter in z’n vel te zitten. Update je lijf is er dan ook voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke beperking. Zowel kinderen als volwassenen kunnen een afspraak maken met Kirsten voor een coaching sessie. 

Nieuwsgierig? Klik hieronder om een afspraak te maken.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact op!

2 + 15 =

06 83 28 12 82

Locatie

De trainingen vinden plaats op de volgende locatie:

Zijn-plek, Bisschoplaan 12 te Katlijk

info@updatejelijf.nl