Schouderpijn

 

Schouderpijn

 De schouder is een bijzonder gewricht. Het bestaat uit een complex geheel van veel verschillende spieren, pezen, ligamenten en botten, en het kan de bijzondere draaiing van 360 graden maken.  

De schouder bestaat uit zeven onderdelen:

  1. het schouderblad (scapula)
  2. de bovenarm (humerus)
  3. het schoudergewricht (glenoid)
  4. het sleutelbeen (clavicula)
  5. het schouderdak (acromoin)
  6. het ravenbekuitsteeksel (procesus coracoides)
  7. de schouderspieren, pezen en ligamenten. 

Symptomen en oorzaken schouderpijn

De symptomen van schouderpijn zijn divers. De pijn kan zich rondom het schoudergewricht bevinden, maar het kan ook uitstralen naar het schouderblad, de nek, de elleboog en de vingers.  

Door de pijn kan het zijn dat de arm of het hoofd niet goed kunnen bewegen. De pijn belemmert de dagelijks handelingen waardoor het kammen van het haar of het tillen van een tas lastig en pijnlijk kunnen zijn. Ook ’s nachts, tijdens het liggen en draaien in de slaap, kan men veel last ervaren. 

Bekende oorzaken van schouderpijn zijn overbelasting of verkeerde belasting door (computer)werk of sport, een plotselinge gebeurtenis als een ongelukje of een val, of slijtage. Veel gehoorde klachten zijn een peesontsteking of –scheuring, een slijmbeursontsteking, een ‘frozen shoulder’ of zenuwen die bekneld zitten. 

Pijn kan het leven sterk beïnvloeden. Wanneer dagelijkse handelingen met moeite uitgevoerd kunnen worden, dan kan dit leiden tot een gevoel van wanhoop. Pijn kan ook gevolgen hebben voor de nachtrust, het sociale leven en de werkomgeving. Door de pijn en het slechte slapen kan oververmoeidheid ontstaan. Hierdoor kunnen gevoelens van somberheid de kop op steken. Men kan een gevoel ervaren grip op het leven kwijt te zijn.

Als gevolg van deze stress kunnen spieren zich te veel aanspannen waardoor de pijnklachten toenemen. Pijn en emoties beïnvloeden elkaar. Positieve emoties als aandacht, erkenning, begrip, geruststelling, afleiding, ontspanning, veiligheid en vertrouwen kunnen de pijn verlichten en/of verminderen.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage (of zelfmassage zoals wij het noemen) met de speciale Tune Up Fitness®-ballen is een zeer effectieve methode om te ontspannen, spierspanning te verminderen en herstelprocessen in het lichaam te bevorderen.

Mijn aanpak

Ieder lichaam is anders. Update je lijf gaat dan ook over jóuw lijf. De oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jouw behoeften en mogelijkheden. Of je nu achttien of 81 bent.

Update je lijf combineert fasciatherapie, corrigerende bewegingsoefeningen, bindweefselmassage met Tune Up Fitness® ballen, krachttrainingontspannings- en ademhalingstechnieken in laagdrempelige behandelingen en trainingen. 

Tijdens de individuele coaching sessies, workshops en groepslessen oefen je hoe je jezelf kunt masseren met speciale ballen. Deze bindweefselmassage zorgt niet alleen voor ontspanning en verbetering van herstelprocessen in het lijf, maar vermindert ook klachten als spierpijn, ‘spierknopen’ en uitstralingspijn.

Je leert ook hoe je deze technieken thuis kunt inzetten om jezelf te helpen. Door regelmatig te oefenen vermindert je pijn, word je mobieler en kun je bewuster ontspannen. Iedereen kan leren om voor zijn eigen lijf te zorgen, pijn te verminderen en beter in z’n vel te zitten. Update je lijf is er dan ook voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke beperking. Zowel kinderen als volwassenen kunnen een afspraak maken met Kirsten voor een coaching sessie. 

Nieuwsgierig? Klik hieronder om een afspraak te maken.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact op!

1 + 12 =

06 83 28 12 82

Locatie

De trainingen vinden plaats op de volgende locatie:

Zijn-plek, Bisschoplaan 12 te Katlijk

info@updatejelijf.nl