Zenuwpijn

 

Zenuwpijn

Zenuwpijn is pijn die ontstaat in het gebied van een zenuw. Meestal wordt de pijn veroorzaakt door een beschadiging, een beklemming of een ontsteking aan de zenuw. Zenuwpijn wordt ook wel neuropathische pijn of neuralgie genoemd. De naam van de pijn houdt meestal verband met het deel van het lichaam waar de pijn voorkomt. 

Vormen van zenuwpijn en de symptomen

Er zijn verschillende vormen zenuwpijn zoals zenuwpijn in het been, de pols (carpaal tunnel syndroom), zenuwpijn in de rug en nek, of zenuwpijn in het aangezicht. Overal in het lichaam kan zenuwpijn voorkomen.

Bekende symptomen van zenuwpijn zijn heftige pijnscheuten in het aangedane deel van het lijf. Andere kenmerken zijn tintelingen, een brandend gevoel, steken of krampen. De pijn kan verergeren door het aanraken van de huid of het dragen van strakke kleding. Het pijnlijke gevoel kan soms lang aanhouden (van weken tot maanden).

Beweging, voor zover dat kan, is goed, ook bij pijn. Neemt de pijn hierdoor toe, stop dan. Probeer zo veel mogelijk de dagelijkse dingen te blijven doen.  

Pijn kan het leven sterk beïnvloeden. Wanneer dagelijkse handelingen met moeite uitgevoerd kunnen worden, dan kan dit leiden tot een gevoel van wanhoop. Pijn kan ook gevolgen hebben voor de nachtrust, het sociale leven en de werkomgeving. Door de pijn en het slechte slapen kan oververmoeidheid ontstaan. Hierdoor kunnen gevoelens van somberheid de kop op steken. Men kan een gevoel ervaren grip op het leven kwijt te zijn.

Als gevolg van deze stress kunnen spieren zich te veel aanspannen waardoor de pijnklachten toenemen. Pijn en emoties beïnvloeden elkaar. Positieve emoties als aandacht, erkenning, begrip, geruststelling, afleiding, ontspanning, veiligheid en vertrouwen kunnen de pijn verlichten en/of verminderen.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage (of zelfmassage zoals wij het noemen) met de speciale Tune Up Fitness®-ballen is een zeer effectieve methode om te ontspannen, spierspanning te verminderen en herstelprocessen in het lichaam te bevorderen.

Mijn aanpak

Ieder lichaam is anders. Update je lijf gaat dan ook over jóuw lijf. De oefeningen die je doet, zijn afgestemd op jouw behoeften en mogelijkheden. Of je nu achttien of 81 bent.

Update je lijf combineert fasciatherapie, corrigerende bewegingsoefeningen, bindweefselmassage met Tune Up Fitness® ballen, krachttrainingontspannings- en ademhalingstechnieken in laagdrempelige behandelingen en trainingen. 

Tijdens de individuele coaching sessies, workshops en groepslessen oefen je hoe je jezelf kunt masseren met speciale ballen. Deze bindweefselmassage zorgt niet alleen voor ontspanning en verbetering van herstelprocessen in het lijf, maar vermindert ook klachten als spierpijn, ‘spierknopen’ en uitstralingspijn.

Weer ontspannen de dag door?
Geef je lijf een update!

Je leert ook hoe je deze technieken thuis kunt inzetten om jezelf te helpen. Door regelmatig te oefenen vermindert je pijn, word je mobieler en kun je bewuster ontspannen. Iedereen kan leren om voor zijn eigen lijf te zorgen, pijn te verminderen en beter in z’n vel te zitten. Update je lijf is er dan ook voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke beperking. Zowel kinderen als volwassenen kunnen een afspraak maken met Kirsten voor een coaching sessie. 

Nieuwsgierig? Klik hieronder om een afspraak te maken.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met mij op via onderstaand contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact op!

10 + 7 =

06 83 28 12 82

Locatie

De trainingen vinden plaats op de volgende locatie:

Zijn-plek, Bisschoplaan 12 te Katlijk

info@updatejelijf.nl