Geen tijd. Dit horen we vaak. Maar goed voor jezelf zorgen hoeft niet veel tijd te kosten. Daarbij komt ook, dat als je niet goed voor je zelf zorgt, de gevolgen later nog meer tijd gaan kosten. Dus dubbel zoveel reden om te kijken wat je dan nog wel kan doen. In deze post geven we enkele suggesties.

Wat kan je doen als je denkt dat je geen tijd hebt?

Combineer het met wat anders. Veel van onze cliënten hebben ons trucje overgenomen van staand of lopend telefoneren. Dit veranderd je houding en houdt je actief. Een ander voorbeeld is het voeten rollen tijdens het tandenpoetsen.

Zorg dat het zo laagdrempelig mogelijk is. Door bijvoorbeeld onze massage ballen naast de bank neer te leggen (al of niet in het zicht), pak je ze sneller. Leg ze naast je afstandsbediening, dan rol je vanzelf tijdens het nieuws. Een ander voorbeeld is een pull up bar in de deur. Elke keer dat je door de deur heen loopt ga je even hangen of doe je een pull up.

Beter vaak en kort, dan één keer lang. Vaak heb je, zelfs als je het druk hebt, wel een minuutje tussendoor waarin je iets kan doen. Als je dan de ballen of het oefenmateriaal bij de hand hebt en je combineert het met een andere bezigheid, dan zit je gebeiteld.

Misschien heb je vragen of heb je zelf leuke suggesties? Laat het ons weten!

Leuke pagina? Direct delen via: