Rugpijn verminderen: Tip 1

Wandel zo veel en zo lang als mogelijk, het liefst op barefoot-schoenen.

Tijdens het wandelen balanceer je kort op 1 been en zwaait het andere been naar voren. Deze zwaaiende beweging zorgt ervoor dat stijve en inactieve spieren en gedehydrateerd bindweefsel “losser” worden. Door het “losser” worden kunnen de spieren weer op de juiste spanning komen en het bindweefsel wordt gerehydrateerd. Door de rehydratatie kunnen de spieren na verloop van tijd weer een goede contractie maken en zal pijn en stijfheid uit de rug verdwijnen.

Rugpijn verminderen: Tip 2

Draai rondjes met je heupen, linksom en rechtsom.

Deze draaiende beweging zorgt voor rehydratatie van het bindweefsel met als gevolg dat het stijve gevoel zal verdwijnen.

Rugpijn verminderen: Tip 3

Stop met rekken, stretchen en het laten knakken van je rug.

Wanneer de rug stijf en/of pijnlijk is, is het heel verleidelijk om te rekken, te stretchen en je rug te laten knakken. Dit rekken geeft namelijk een tijdelijke ontspanningsreactie doordat de golgi zenuw gestimuleerd wordt. Echter, je wilt graag de gehele dag en nacht een goed gevoel in rug hebben. Hiervoor is het nodig om alle zenuwen (golgi, pancini, ruffini & interstitiële) aan te spreken. Dit doe je door te rollen, te bewegen en specifieke krachtoefeningen te doen die bij jouw lijf passen.

Rugpijn verminderen: Tip 4

Wissel zitten af met staan.

Heb je een zittende baan? Zorg er dan voor dat je door de dag heen zowel zittend als staand kan werken. Doe je telefoontjes bijvoorbeeld staand. Trek ook af en toe je schoenen uit.

Rugpijn verminderen: Tip 5

Masseer je rug.

Door dagelijks op de Tune Up Fitness® ballen te rollen rehydrateer je het bindweefsel. Je rug en je lijf worden steeds meer een vochtige spons. Hierdoor kunnen spieren zich beter aan- en ontspannen en weet jij of je houding juist is.

 

 

Leuke pagina? Direct delen via: